Info Solat   Soalan LazimBantuan / Manual PenggunaPeta Laman  


Log Masuk Pengguna
Nama Pengguna

Kata Laluan
Kali Pertama Log Masuk?
Terlupa Nama Pengguna atau Kata Laluan anda?


Umum
Undian
Soal Selidik
Selamat Datang ke eJKT
Jabatan Kerajaan Tempatan (JKT) adalah salah satu daripada Jabatan di bawah Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan Malaysia (KPKT). Jabatan ini terbahagi kepada sepuluh (10) bahagian dan dua (2) unit, diketuai oleh seorang Ketua Pengarah dengan dibantu oleh dua (2) orang Timbalan Ketua Pengarah, sepuluh (10) orang Pengarah Bahagian dan dua (2) orang Ketua Unit.

Fungsi
 1. Membantu membimbing dan menggalakkan PBT dalam merancang, mengawal dan melaksanakan program-program pembangunan sosio-ekonomi dan perkhidmatan perbandaran ke arah pembentukan masyarakat makmur, sejahtera dan berdaya maju selaras dengan matlamat pembangunan negara.
 2. Untuk menentukan PBT wujud sebagai Unit-unit Kerajaan Tempatan yang cekap dan berupaya dari segi pentadbiran dan kewangan agar mereka dapat menyedia dan memberi perkhidmatan-perkhidmatan yang moden dan bermutu untuk faedah dan kesejahteraan masyarakat tempatan yang ditadbirkan.

 • Pengujian Pengisian Data eJKT

   
  JKT - 17 Feb 2011 : Sesi pengujian data eJKT telah dimulakan pada hari ini dengan kehadiran beberapa wakil PBT untuk mula mencuba membuat pengisian data ke dalam sistem eJKT dan seterusnya memberikan maklum balas dan cadangan penambahbaikan terhadap sistem ini.

 • Pelaksanaan Sistem eProfil dan ePantau
   
  PUTRAJAYA: Majikan di Malaysia perlu menerima hakikat bahawa hari-hari yang baik lama buruh murah dalam pengambilan pembantu rumah adalah lebih. Presiden Persatuan Agensi Pembantu Rumah Asing Malaysia (Papa) Jeffrey Foo mengeluarkan amaran dalam respons kepada pengumuman bersama oleh kerajaan Malaysia dan Indonesia untuk mengkaji semula yuran agensi pengambilan pembantu rumah dari republik ...

 •  Pengumuman Naik Elaun
   
  Cuepacs merasa kecewa kerana kerajaan tidak menaikkan elaun perumahan dan COLA seperti mana yang dipintaBilangan Pelawat

Pelawat Hari Ini : 20    Pelawat Minggu Ini : 538    Pelawat Bulan Ini : 7139
Hakcipta Terpelihara Jabatan Kerajaan Tempatan
Jabatan Kerajaan Tempatan, Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan,
Aras 25-29, No 51, Persiaran Perdana, Presint 4, 62100 Putrajaya.
Tel: 603-8891 5000 / Fax: 603-8891 3090 / Emel: jkt@kpkt.gov.my
Penafian: Jabatan Kerajaan Tempatan tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari portal ini.